BASINDA UKYF!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Avrupa Sivil Düşün Projesi desteğiyle, Megapol Sponsorluğunda; Kadın Yönetmenler Derneği’nin 7-12 Mart 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan 6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin seçkileri belli oldu.

Yönetmen A.Ayben Altunç, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Özyurt, oyuncu Gülsün Odabaş, Öğretim Üyesi Doktor Dilaver Bayındır, Arş Gör. Çağdaş Ülgen, Sare Yıldırım, Dilek Çolak, Öğretim Üyesi Doktor Ozan Otan, Doçent Doktor Ragıp Taranç’ın yer aldığı ön jüri, 69 ülkeden gelen 418 film arasından finalistler belirlendi.  32 ülkeden 125 filmin yarışacağı ve gösterileceği filmler Institut Français de Turquie ve İzmir Sanat’ta sinemaseverler ile buluşacak.

6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde kadın yönetmenler, Altın Makara için yarışacak.

Festivalin kurucu direktörü Gülten Taranç, şöyle dedi:

“Bu yıl temamız dalgaları aşmak ve gerçekten ülke olarak olağanüstü zor bir dönemden geçiyoruz. Sanata ve sinemaya ihtiyacımız var çünkü her birimiz yaşanan deprem felaketinden çok etkilendik ve derinden sarsıldık. Sanatın iyileştiriciliğine inanıyoruz, bugüne kadar ki izleyicilerimizi için devam etmek zorundayız. Bizler bu toplumun bellekleriyiz, bu dönemi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Tüm sinema severleri festivalimize film izlemeye davet ediyoruz.”

haberin devamı için tıklayınız.

Paylaş:

İlgili haberler