80.000 Schnitzel      Poster

Sinopsis

83 yaşındaki Berta Zenefels hayatında hiç deniz görmedi. Bavyera'daki biricik çiftlik evi "Zollhaus" tan hiç ayrılmadı. Her gününü misafirleri için binlerce tavuk kızarttığı mutfağında geçirdi, Sert sözlerle şekillenen bir hayat, kimsenin artık yaşamak istemediği bir hayat. Yaşamı boyunca ilk doğan oğlunu, kocasını, büyük oğlunu ve en küçük oğlunu gömmek zorunda kaldı. Her biri Zollhaus rüyası için yaşadı ve öldü. Şimdi ise çiftlik ağır bir borcun altında ve iflasın eşiğinde. Torun Monika beklenmedik bir şekilde çıkageliyor ve aile çiftliğini kurtarmayı planlıyor. Bu fikir Monika'nın ablası ve bu filmin yönetmeni Hannah'nın pek hoşuna gitmedi. O ana kadar ikisinin hayatları ve hayalleri birbirine bağlıydı. Ama çiftlikte çalışan Monika'nın artık hayallere ayıracak boş zamanı yok. Bu yüzden Hannah, kız kardeşinin çiftlik kararının altındaki sebepleri ve gerçekten mutluluğu bulup bulamayacağını öğrenmeye çalışıyor.

Film Künyesi

  • Yönetmen Hannah Schweier
Paylaş:

Gösterim Bilgileri

  • 06 Mart 2022 Pazar
  • 13:00

Yönetmen

Hannah Schweier

Hannah Schweier

Hannah Schweier 1980 yılında Münih'te doğdu. 1999-2001 yılları arasında felsefe, psikoloji ve tiyatro eğitimi aldı ve 2003-2010 yılları arasında Filmakademie Baden-Württemberg'deki film yönetmenliği programına katıldı. "aufrecht stehen“ adlı filmi 2007 yılında Berlinale'de Perspektive Deutsches Kino'da prömiyer yaptı. 2008 yılında Scholz & Friends bursu kazandı. 2009 Yapımı "ausgestossen" adlı kısa filminin prömiyeri Hof Film Festivali'nde yapıldı. Daha sonra Hannah, ilk uzun metrajlı filmi "Cindy liebt mich nicht" i (Cindy beni sevmiyor) ZDF Kleines Fernsehspiel bünyesinde yazdı ve yönetti. 2010 yılında bir başka Berlinale slotunun ardından ilk kez bir tiyatroda yer aldı.
Mezun olduktan sonra senaryo yazarlığına yoğunlaştı ve 2013-2014 dönemi için DrehbuchWerkstatt Munich bursu kazandı. ZDF Kleines Fernsehspiel tarafından finanse edilen ilk belgesel filmi "80.000 Schnitzel" in çekimlerini bitirmenin yanı sıra, 2020'de piyasaya sürülecek olan "Into the Groove" adlı kurgu filminin de senaryosunu yazdı. Hannah Schweier şimdi Berlin'de yaşıyor. Yazarlık ve yönetmenlik yapıyor.