4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Emek ve Başarı Ödülleri Açıklandı

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali kapsamında dağıtılacak Emek ve Başarı Ödülleri‘nin verileceği isimler açıklandı. Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen festival bu yıl, 1-7 Mart, 26 Nisan-5 Mayıs ve 25-30 Haziran olmak üzere üç ayrı tarihte gerçekleştirilecek.

Sinema yazarlığı kategorisindeki Emek Ödülü Türkiye’nin ilk kadın sinema eleştirmeni Sevin Okyay’a verilecek. East Anglia Üniversitesi’nde film, kadın ve medya üzerine çalışmalarda bulunan yönetmen Prof. Eylem Atakav’a ise, akademi kategorisinde Başarı Ödülü takdim edilecek. Festivalin Yönetmen Başarı Ödülü Oscar adaylığı bulunan Honeyland filminin yönetmenlerinden Tamara Kotevska’ya 25-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek ödül töreninde takdim edilecek.

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Ulusal ve Uluslararası Jürisi de Belli Oldu


1-7 Mart tarihleri arasında Türkiye’den filmlerin İngiltere ve Kosova genelinde çevrimiçi olarak gösterileceği festivalde, İngiltere’de East Anglia Üniversitesi ile Britanya Türk Kadınları Derneği ve Kosova’daki Gerçek Derneği işbirliğinde gösterim, soru ve cevap atölye etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Uluslararası Dünya seçkisi de festivalin internet sayfasında yurtdışı gösterimlerle eş zamanlı olarak Türkiye’de gösterime açık olacak.

Festivalin ulusal yarışma finalistleri, ulusal seçkileri ve Balkan yarışma finalistleri ise, 25 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’den çevrimiçi olarak izlenebilecek. Ulusal jüri üyeleri Dr. Öğr.Üyesi Dilaver Bayındır, yönetmen Jale İncekol, yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aysim Türkmen ve sinema yazarı Banu Bozdemir’den oluşan festivalin, ödül töreni ise 25-30 Haziran tarihleri arasında Seferihisar’da gerçekleştirilecek.

Balkan yarışma finalistleri festivalin kısa film koordinatörü Doç.Dr.Ragıp Taranç, uluslararası koordinatörleri Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Merve Uygun ve Dr. Ebru Beyazıt ile Balkan temsilcisi Nena Popović’ten oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

27 uluslararası filmin Türkiye’deki ilk gösteriminin yapılacağı 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Filmloverss.com

Paylaş:

İlgili haberler