4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin programı belli oldu: 45 yerli, 40 yabancı film gösterilecek

“Süper Kahramanlık” teması ve “Sığamıyoruz” sloganı etrafında şekillenecek olan festival bu yıl uluslararası boyuta taşındı. Festivalin ilk gösterimleri Türkiye, İngiltere ve Kosova’da 1 – 7 Mart tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleştirecek.

Türk filmlerinden oluşan özel seçki, East Anglia Üniversitesi ve Britanya Türk Kadınları Derneği işbirliğiyle İngiltere’de, Gerçek Derneği işbirliğiyle de Kosova’da gösterilecek.

Orta ve kısa metraj 16 uluslararası filmden oluşan Dünya Sineması seçkisi, 1-7 Mart tarihleri arasında festivalin internet sitesinden çevrimiçi olarak izlenebilecek.

26 Nisan – 5 Mayıs 2021 tarihleri arasında Türkiye ve Balkan filmlerinin gösterimi yapılacak. 25 – 30 Haziran 2021’de ise pandemi koşulları göz önünde bulundurularak İzmir’de bir ödül töreni düzenlenmesi planlanıyor.

Festivalde gösterimlerin yanı sıra paneller, söyleşiler ve atölye etkinliklerinin de yer alacağı mart programında, zoomazoom etkinliği ile yönetmenler çevrimiçi olarak sektörel bir toplantıya davet edilecek.

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’ne bu yıl 30 ülkeden 150 film başvurdu. Festival kapsamında 45 yerli, 40 yabancı yapım izleyiciyle buluşacak. Yarışmalı Balkan seçkisi yer alan filmlerden 27 tanesinin ilkgösterimini 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde gerçekleştirilecek. Festivalin yarışmalı Balkan seçkisinde uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde toplamda 24 film değerlendirmeye alınacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr

Paylaş:

İlgili haberler